F. Dick - o istorie ce incepe in 1778 ... Partea I

F. Dick - o istorie ce incepe in 1778 ... Partea I

1778 - Curaj în vremuri tulburi: Johann Friedrich Dick fondează un atelier de pile industriale în Esslingen

1778

După câțiva ani de călătorii, vanzatorul de pile Johann Friedrich Dick s-a întors în orașul său natal, Esslingen, și și-a înființat propriul atelier mic. Ambiția lui Johann Friedrich Dick era deja evidentă la începutul carierei sale. Titlul său de vanzator nu l-a mulțumit și a pornit la Nürnberg, unde a promovat cu succes examenul pentru un certificat de master.

Erau vremuri tulburi, pentru că războiul revoluționar dădea tarcoale în orașul imperial Esslingen. Acest lucru face ca pasul înființării propriei sale afaceri mici să pară cu atât mai curajos. Esslingen este, si astăzi cu un oraș vechi frumos, iar casa în care a fost amplasat acest prim atelier de pile industriale s-a păstrat și în prezent.

Doar puțin timp mai târziu, atelierul inițial a devenit prea mic, iar Johann Friedrich Dick și-a mutat afacerea de tăiere si prelucrare a metalului în spații mai mari, rămânând în același timp loial casei sale din Esslingen. Din păcate, a murit la vârsta de 39 de ani și astfel, fiul său a preluat atelierul, care s-a mutat la Nikolauskapelle 5 ani mai târziu.

1875 - Începe creșterea

Paul Friedrich Dick

Între timp, industrializarea ajunsese și în Germania și Paul Friedrich Dick, ulterior consilier de comerț, a preluat compania. Nu a stăpânit din întâmplare trecerea de la o afacere meșteșugărească la una industrială și provocările acestei vremuri. Această realizare s-a datorat în principal caracterului lui Paul Friedrich Dick, care, la fel ca mulți lideri de afaceri șvabi, poseda o voință interminabila de a crea, a dat dovadă de curaj și era absolut genial în organizare.

De asemenea, a excelat prin expertiza și măiestria sa enormă. La scurt timp după preluarea atelierului, a cumpărat o proprietate nouă, mai mare, în care Fabrica de pile și scule Friedr. Dick a devenit curând o companie mică, dar distinsă.

Sub îndrumarea sa, a fost construită prima mașină de făcut pile din Germania. Paul Friedrich Dick a fost un om de mare curaj, ambiție și mai ales viziune economică. El a inclus și alte produse în producția sa într-un stadiu incipient. Oțelurile de ascuțit cutite ( masatele ) l-au atras în special.

1889 - Orientarea către client creează noi viziuni

Paul Friedrich Dick nu a ignorat nici o cerință a clienților săi. Întrucât a furnizat deja cu succes oțeluri de ascuțit măcelăriilor din jur timp de câțiva ani, și-a extins din nou gama de produse și acum a inceput fabricarea și de alte unelte, cum ar fi satare și cuțite.

Un alt pas curajos făcut de Paul Friedrich Dick a fost achiziționarea unui teren lângă actuala gară din Esslingen. A îndrăznit să facă investiția enormă într-un spatoiu mai mare al companiei și urma să fie recompensat pentru pariul său. S-a mutat în noul sediu în august 1890 împreună cu cei 100 de angajați ai săi.

Mica fabrică a continuat să crească și, nu numai că și-a angajat propriii mecanici pentru întreținerea și dezvoltarea de noi mașini, dar și-a procurat mașini de testare care au ajutat la elaborarea unor noi metode de producție. Încă de la începutul carierei sale, Paul Dick a pus un accent deosebit pe calitatea și funcționarea produselor sale. Chiar și atunci, la mijlocul secolului al XIX-lea, acestea au fost pietrele de temelie ale succesului care sunt încă ferm ancorate în cultura companiei Friedr. Dick si astăzi.

1893 - Traversarea Atlanticului – Târgul Mondial de la Chicago

Chicago World Fair

În primăvara anului 1893, Paul Friedrich Dick a pornit într-o călătorie peste Atlantic până în SUA. La Târgul Mondial de la Chicago și-a prezentat pilele, oțelurile de ascuțit, unelte și cuțite, dar a reușit să stabilească și contacte importante de afaceri pentru distribuția produselor sale.

În timp ce Paul Friedrich Dick învăța multe lucruri noi și câștiga experiență în SUA, fabrica sa din Esslingen a fost onorată de vizita regelui Wilhelm al II-lea de Württemberg. Împreună cu soția sa, s-a minunat de unitățile de producție și și-a arătat, de asemenea, un interes față de angajații fabricii care era în creștere.

Pentru Paul Friedrich Dick și angajații săi, vizita a fost o onoare incredibil de mare. El a dezvoltat oțeluri speciale pentru produsele sale împreună cu oțelăriile, a obținut brevete și a creat produse noi și brandul de renume mondial F. DICK.

In aceasta postare am atins abia prima parte a instoriei renumitului producator german.

Va urma ...