Ingrijirea cutitelor tale.

Ingrijirea cutitelor tale.

Cuțitele cu mâner din plastic sunt compatibile cu mașina de spălat vase. Cu toate acestea, vă recomandăm să le curățați manual pentru a preveni pătarea, acumularea de rugina și pentru a proteja taisul lamei.

După curățare, păstrați-vă cuțitele în siguranță cu protectii și depozitându-le în blocurile noastre de cuțite sau pe suporturile magnetice special destinate.

DEPOZITARE
Păstrați-vă cuțitele într-un loc uscat și sigur. Nu le lăsa niciodată la indemana copiilor.

SIGURANȚĂ
Cuțitele forjate sunt foarte ascuțite. Aveți grijă când curățați, uscați și manipulați lamele acestora.
Nu abuzați niciodată de cuțitul dvs. ca deschizător de conserve, șurubelniță, pârghie sau satar.

ASCUTIREA
Ascuțiți în mod regulat lama cu un masat dedicat tipului dvs. de lama sau utilizand o piatră de ascutit cu granulatie medie sau fină. Acest lucru maximizează durata de viață utilă a muchiei de tăiere ( taisului ).

PLĂCI DE TĂIERE
Utilizați o placă de tăiat din lemn sau plastic.
Plăcile de marmură și granit deteriorează lama.

MÂNERE
Mânerele noastre din plastic necesită foarte puțină întreținere.
Manerele din lemn sunt susceptibile deteriorarii, noi recomandam aplicarea de tratamente ocazionale cu uleiuri adecvate.
Mânerele din lemn trebuie curățate cu apă caldă, nu le lăsați niciodată să se odihnească în apă prea mult timp, altfel lemnul se umflă si crapa.

CURĂȚARE
După contactul cu acidul de fructe și alte alimente care conțin acizi (de ex. muștar) curățați imediat lama cuțitului.
Când este posibil, curățați-vă cuțitele manual: astfel preveniți ca lama să intre în contact prea mult timp cu detergenți agresivi sau cu apă cu clor.
Dacă curățați în mașina de spălat vase, aveți grijă să folosiți numai detergenți recomandați fara acizi puternici sau agenti de curatare ce pot ataca otelul lamelor dvs.