GIESSER MESSER - O istorie de la 1776

GIESSER MESSER - O istorie de la 1776

„Facem doar cuțite pe care ne-ar plăcea să le păstrăm pentru noi.” Aceasta este maxima care a stat la baza întemeierii GIESSER în urmă cu mai bine de două secole. Astăzi, Hans-Joachim Giesser este rapid de subliniat: nimic nu s-a schimbat. El și fratele său Hermann sunt a șasea generație de Giessers care gestionează fabrica tradițională de cuțite și sunt pregătiți pentru viitor.

„Conducem o companie autentică, administrată de o familie, care a crescut încet și sănătos din pasiunea pentru precizie. Cuțitele pe care le creăm cu cei 130 de angajați ai noștri sunt instrumente de lucru oneste, solide și durabile.”

Este clar de văzut că cei doi specialiști șvabi cred în fabricarea de produse excelente din materiale de înaltă calitate, se străduiesc pentru o fiabilitate constantă și au o pasiune pentru dezvoltarea produselor. Compania și familia lor, ambele profund dedicate valorilor lor, au crescut organic de-a lungul timpului: Ceea ce a început într-o mică forjă în 1776 a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de cuțite și accesorii de calitate la nivel mondial. În fiecare zi, mai mult decât La fabrica din Winnenden sunt produse 8.000 de cuțite profesionale.

Catalogul de produse Giesser cuprinde peste 2.500 de cuțite și accesorii forjate și ștanțate pentru industria alimentară. De la începutul anilor 1980, vânzările globale ale companiei s-au crescut de șapte ori. Macelarii si cateringul s-au folosit de cuțitele GIESSER de zeci de ani. „Alături parte, an de an”, a remarcat Hans-Joachim Giesser. GIESSER se mișcă cu vremurile și se adaptează la nevoile clienților săi.

„Contactul personal cu clienții noștri este extrem de important pentru noi. Căutăm dialog și suntem recunoscători pentru critici, deoarece ne permite să continuăm să îmbunătățim și să ne promovăm produsele.”
Funcțional nu înseamnă plictisitor: de câțiva ani, compania se străduiește să-și facă cuțitele atractive din punct de vedere vizual, cu modele frumoase de o măiestrie excelentă.
„Vrem ca clienții noștri să se bucure să ne țină cuțitele în mâini și să se uite la ele”, spune directorul general și continuă să explice viitorul familiei Giesser: „Noua noastră serie „PremiumCut” a stârnit emoții.
Măcelarii specialiști și bucătari de cinci stele din întreaga lume și-au împărtășit entuziasmul cu noi. În prezent, explorăm modalități de a ne produce cuțitele într-un mod mai durabil, pentru a completa utilizarea economică a resurselor.” GIESSER și-a creat în mod clar o nișă în industria de prelucrare a alimentelor și de catering. Un lucru este cert: conversia din 2018 a vechii fabrici Winnenden într-o fabricație excluiv dedicata seriei PremiumCut a fost atât o piatră de hotar, cât și o piatră de temelie spre viitor. „Ne bazăm absolut pe partenerii noștri pe termen lung din industrie, dar PremiumCut ne ajută, de asemenea, să ne adresăm noilor grupuri țintă potențiale. Toată lumea este decupată pentru cuțitele GIESSER, suntem siguri de asta.” Îndelungata tradiție a familiei Giesser rămâne pe o traiectorie de creștere fermă.
„Când eram copii, petreceam mult timp în sala de producție. Am fost mereu înconjurați de cuțite! Părinții noștri ne-au învățat să respectăm cuțitele, să nu ne temem de ele.”
„Credem că sustenabilitatea este o virtute în afaceri. Este de la sine înțeles că producția noastră este cât se poate de ecologică.”
GIESSER a îmbrățișat sustenabilitatea la toate nivelurile ca o virtute fundamentală și o parte a managementului progresiv. Ne angajăm să reciclăm resurse, cum ar fi căldura evacuată și apa, în fabricarea noastră.
„Avantajul nostru este că lucrăm doar cu trei materiale: oțel, plastic și lemn”, explică Hans-Joachim Giesser referitor la utilizarea economisită a resurselor de către companie.
Toate deșeurile de oțel sunt reciclate integral; o parte din el este topită și refolosită. Reciclăm și plasticele colorate. Odată amestecate în materiale plastice negre, acestea devin practic invizibile și fac mânere excelente. Hans-Joachim Giesser subliniază cu mândrie: „Metodele noastre sunt la vârful durabilității.”
Și vrea să meargă și mai departe. GIESSER are în vedere diverse abordări pentru optimizarea sistemului său de eliminare a cuțitelor, de exemplu. Va fi un proces lung, dar abordăm sarcina cu încredere și optimism. Când vine vorba de managementul personalului, principiile noastre directoare sunt loialitatea și corectitudinea: oriunde este posibil, noi oferim angajare permanentă ucenicilor noștri și le garantăm muncă durabilă și solidă în familia Giesser.