CUM ÎȚI DAI SEAMA CÂND ESTE NECESARĂ ASCUȚIREA CUȚITELOR

CUM ÎȚI DAI SEAMA CÂND ESTE NECESARĂ ASCUȚIREA CUȚITELOR

În bucătărie, ustensilele de bază sunt cuțitele. Fie că ești bucătar amator sau chef, rezultatele din bucătărie depind de folosirea unor cuțite de calitate.

 Investiția într-un set de cuțite profesionale nu este suficientă dacă nu te asiguri că folosința acestora se desfășoară în parametrii optimi.

 

 

CUM ÎȚI DAI SEAMA CĂ ESTE TIMPUL SĂ ASCUȚI CUȚITELE

 

 Toate cuțitele au nevoie să fie ascuțite o dată la ceva timp, în funcție de cât de des și intens le folosești. De exemplu, cuțitul bucătarului trebuie ascuțit o dată la câteva săptămâni.

 Poate te-ai întrebat cum îți dai seama când este necesară ascuțirea cuțitelor. Regula este una simplă. Dacă atunci când tai este nevoie să pui presiune pe cuțit, atunci este cazul să îl ascuți.

 

 

USTENSILE DE ASCUȚIT CUȚITE

 

Ascuțirea cuțitelor ar trebui să fie o treabă ușoară. Totuși, atunci când alegi ustensilele de ascuțit trebuie să te asiguri că faci alegerea potrivită pentru a nu deteriora în timp lamele cuțitelor.

 

Pilă de ascuțit

 

Această ustensilă este fabricată din oțel cu carbură de diamant și este potrivită pentru ascuțirea cuțitelor din material dur. În procesul de ascuțire se recomandă înclinarea lamei, apoi printr-o apăsare puternică lama se va ascuți. Partea de finisare se face prin o apăsare mai blândă.

 

Piatră de ascuțit

 

 Folosită la fel de des ca și restul ustensilelor, piatra de ascuțit are mai multe laturi pe care regăsești niște numere. Aceste numere reprezintă granulația pietrei și indică gradul de finisare.

 Cu ajutorul acestor laturi, procesul de ascuțire este unul complet. Înlături zgârieturile, curburile, iar spre final îi dai strălucire și o netezime perfectă.

 

 

Ascuțitor de cuțite


O altă modalitate este cea prin care folosești un ascuțitor de tipul celor cu 2 fante, prin care treci cuțitul perfect drept. Prima dată treci cuțitul prin fanta mai dură, apoi prin cea fină. Acest aparat transformă un cuțit cu lamele ascuțite într-unul ca nou.

Există și dispozitive electrice de ascuțit cuțitele. Care este cea mai bună modalitate de ascuțire? Ambele. Atât cele electrice cât și cele manuale. Cele electrice sunt ușor de folosit, iar pentru cele manuale trebuie ținut cont de unghiul de ascuțire și finisarea finală.

 

Ai nevoie de un dispozitiv profesional de ascuțit? Dacă îți este de ajutor, regăsești pe site-ul nostru aparat, pilă și piatră de ascuțit. Ai grijă de cuțitele tale.